MANIFEST EN DEFENSA DE LA SOBIRANIA FISCAL DES DEL MUNICIPALISME.

El municipalisme català és l’administració més propera a la ciutadania i qui ha pres majoritàriament una posició clara i inequívoca a favor de l’autodeterminació i la independència de Catalunya. Conseqüentment sempre hem donat i donem suport a la majoria independentista del Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Des del món municipal volem construir espais de sobirania nacional que ens permetin avançar en la construcció de la República Catalana, i en aquest marc ens mostrem favorables a la implementació generalitzada de la “Sobirania Fiscal” que permetrà disposar de la clau i la caixa en el moment que les institucions catalanes decideixin que ha arribat l’hora de la proclamació de la República. Tenir el control efectiu de la recaptació i gestió d’aquests fons és clau per assolir la llibertat i donar resposta a les necessitats econòmiques de la nova República Catalana.

A tal efecte, animem a tots els ens locals del país a portar a terme la Sobirania Fiscal pagant tots els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), fent valer que per nosaltres l’únic govern legítim és el Govern de Catalunya i a la vegada denunciant l’espoli fiscal endèmic que patim per part de l’Estat espanyol.

També instem al govern de la Generalitat de Catalunya a fer Sobirania Fiscal i a facilitar que els ens locals puguin fer Sobirania Fiscal amb normalitat. En aquest sentit animem a la Conselleria d’Economia a posar en funcionament el més aviat possible el projecte de “Política fiscal corporativa” el qual també ha de permetre que els ajuntaments que ho demanin s’hi puguin adherir i així pagar els seus impostos a l’ATC.

Creiem fermament que en un context d’avançar cap a l’alliberament nacional cal recuperar la iniciativa d’acció política i social. El món local estem compromesos amb la resolució del conflicte amb l’Estat espanyol. La confrontació democràtica i pacífica és legítima per aconseguir els objectius plantejats. Només creant les bases sòlides com la Sobirania Fiscal i d’altres sobiranies ens permetrà avançar i construir el camí.

El poble de Catalunya necessita respostes a les seves inquietuds i problemes que com a societat tenim. La independència és un projecte sòlid que dona esperança, tan necessària per aquest poble. L’ofensiva de l’espanyolisme no pretén altra cosa que l’aniquilació de la nació catalana.

Nosaltres com a municipalistes catalans volem lluitar pel futur del nostre veïnat, i tenim també el deure al formar part d’una comunitat nacional que no disposa d’Estat, i de fer tot el que calgui per aconseguir-ho. Així ens vàrem comprometre a les diferents conteses electorals, tenim aquest compromís i el deure envers els electors.

Des del món local també ens comprometem a treballar per aconseguir la Sobirania Energètica. Davant l’abús de les oligarquies energètiques vers els ciutadans amb el desorbitat del preu de la llum i la inactivitat de donar alternatives per part de l’Estat, és el món local fent pinya i agafant la iniciativa que podem construir un nou espai de sobirania.

També ens comprometem amb una contractació pública que faci una aposta clara i explícita a favor de les PIMES, tal com demana la Directiva 2014/24/UE del Parlament Europeu i del Consell sobre contractació pública, per posar en valor les petites i mitjanes empreses del país, que són un dels pilars de nostra economia nacional.

La independència no avançarà sols des de la gestió necessària de l’autonomia, sinó també des de donar resposta amb activisme, imaginació, intel·ligència i compromís ferm.

L’independentisme ha guanyat totes les conteses electorals, però constantment estem a la defensiva davant l’espanyolisme i cal passar a l’ofensiva perquè com a nació oprimida només ens tenim a nosaltres mateixos. Sols el poble salva el poble, i el món local és poble.

Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal.

Ajuntaments impulsors: Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Montblanc, Calldetenes, Arbúcies, Celrà, Balenyà, Taradell, Vallbona d’Anoia, Sant Julià de Vilatorta, Sant Cugat Sesgarrigues.